7 ian. 2017

Ambulanta pe senile

An de an, in perioada de iarna, datorita conditiilor meteo nefavorabile, exista foarte multe situatii cand oameni bolnavi aflati in situatii critice au ramas complet izolati fara posibilitatea sa poata primi ajutor de specialitate si ma refer aici in primul rand la ajutorul medical.

In fiecare iarna vedem cu zeci de oameni cu diverse urgente medicale nu pot fi dusi la un spital pentru ca drumul este inpracticabil datorita zapezilor, iar autoritatile nu au in dotare utilaje, echipamente si autovehicule speciale adaptate unor astfel de conditii de iarna.

Sursa poza: www.promotor.ro

In Romania exista prin 2011-2012 la Iasi o singura ambulanta dotata cu senile care putea fi folosita iarna pentru a se ajunge la bolnavii aflati in situatii extreme. Nu stiu daca azi sunt sau nu mai multe astfel de vehicule de urgenta.

In 2014-2015 au fost date publicitatii poze cu un prototip realizat de Dacia cu o ambulanta prevazuta cu senile. 


Se stie ca in fiecare iarna exista probleme cu transportul urgentelor medicale. In aceste conditii oare este chiar atat de dificil ca autoritatile romane sa gaseasca solutii legale pentru a dota fiecare judet cu 2-3 astfel de ambulante prevazute cu senile? Nu uitati ca nepasarea ucide, iar nepasarea consta si in faptul ca s-ar putea face astfel de achizitii dar nu se fac, fie din nestiinta, fie din incompetenta, fie din prostie, fie din rea vointa!

Si parerea mea conteaza!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu