24 aug. 2016

Lista "rusinii" versus averea "Regelui"

Anul acesta in luna mai ANAF a dat spre consultare publica o lista cu toate persoanele fizice care au datorii la bugetul de stat. Printre multe persoane mai mult sau mai putin cunoscute, pe lista "rusinii" (cum a fost ea repede boteza de presa) a aparut si numele Regelui Mihai.

Suma cu care ar fi fost dator Regele Mihai la data de 31 martie 2016 catre stat, zice ANAF, ar fi fost de 4.107.135 lei (aproximativ 930.000 euro).

Zilele acestea ANAF a dat publicitatii lista actualizata a persoanelor fizice datoare la stat si numele Regelui Mihai nu mai apare pe aceasta lista, semn ca datoria a fost platita, lucru confirmat de o persoana din anturajul Regelui.

Legat de aceasta datorie a Regelui, eu am cateva intrebari, dar nu stiu daca cineva va raspunde la ele:

1. De cand provine datoria respectiva si daca este mai veche de 60 de zile ce proceduri a intreprins ANAF penrru recuperarea ei?

2. Ce operatiuni si/sau activitati ar putea desfasura o persoana de o varsta considerabila si cu unele probleme de sanatate, cum este Regele Mihai,  care sa genereze un venit din care sa rezulte o obligatie catre stat atat de mare?

3. De unde a avut Regele Mihai aceasta suma considerabila astfel ca in numai 3-4 luni sa achite datoria de 4 milioane de lei?

4. Daca Regele Mihai a avut acesti bani in conturi si pana acum, de ce ANAF nu a blocat si/sau executat conturile Regelui?


Si parerea mea conteaza!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu