15 mai 2013

Finantele din Cluj se duc pe Somes....pe Cris...la Oradea


     In ultimele 2 zile circula vestea ca odata cu Regionalizarea se va muta la Oradea (era si Satu-Mare in calcul dar s-a renuntat) Directia Regionala a Finantelor care pana in acest moment era in Cluj. Acest transfer la Oradea a fost deja anuntat  se pare directorilor din Finante si in proportie de 85% lucrurile sunt deja stabilite.

     Cum este posibil ca o viitoare regiune NV care va inlcude judetele SM, MM, SJ, BH, CJ, BN si in care numarul de IMM-uri este aproximativ 85.000 iar din acestea peste 50% sunt din judetul Cluj si in plus judetul Cluj este al 3 le-a mare contributor la bugetul de stat din colectarea taxelor si impozitelor de la firme dupa Departamentul Mari contribuabili si Bucuresti sa ii fie furat dreptul de administrare a banilor.

     In aceste conditii intrucat majoritatea firmelor din aceasta regiune sunt din judetul Cluj vor fi nevoite pentru orice problema cu fiscul sa bata drumul pana la Oradea.

     Din pacate acest lucru dovedeste inca odata daca mai era nevoie ca toata tevatura cu regionalizarea este facuta doar politic fara studii de impact la baza si fara consultari publice. De ce la Satu-Mare sau Oradea? Foarte simplu pentru ca in cele 2 regiuni PNL are un cuvent greu de spus si incearca sa isi traga partea leului, asta in conditiile in care Clujului i se platesc polite guvernarii PDL prin Boc.

Si parerea mea/ta conteaza!

6 comentarii:

 1. Parerea mea , chiar daca nu cred ca acesta conteaza este ca se vor mai face citeva posturi de sefi . Restul ramine ...tot asa ...deci ...cum am stabilit!!!

  RăspundețiȘtergere
 2. Decizia a fost transmisa in teritoriu, dar poate fi modificata daca autoritatile clujene impreuna cu societatea civila se trezeste la realitate.
  Guvernul a publicat intr-o Ordonanta faptul ca pentru crearea acestor Directii Regionale este nevoie de suplimentarea personalului cu 1.000 de persoane.

  RăspundețiȘtergere
 3. Politicienii clujeni se pare ca nu au nimic impotriva acestui lucru din moment ce nu fac ceva in acest sens...niste oameni fara coloana vertebrala...cu mult tupeu doar in campaniile electrorale...in rest mielusei ...RUSINE TUTUROR POLITICIENILOR CARE REPREZINTA JUDETUL CLUJ!!!!! Ar fi bine sa urmeze exemplul colegilor lor de la Bihor care lupta pentru cei ce i-au ales...

  RăspundețiȘtergere
 4. De pe surse am auzit ca noul sediu al Finantelor va fi la tine in sufragerie, iar tu vei fi seful lor. E adevarat?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu nu am o sufragerie ca si tine!
   Stiu ca prin anuntul pe care l-am facut am stricat multe socoteli in USL in regiunea de NV, dar este spre binele tuturor, inclusiv a ta.
   Ramai in continuare conectat la blogul meu si vei afla in premiera nationala in cateva momente toate sumele incasate de toate directiile de finante inclusiv cele vamale in Romania si vei avea surpriza sa constati ca Clujul este pe locul 2 depasit fiind doar de Sectorul 1 din Bucuresti.

   Ștergere