16 feb. 2013

Dumitru Matis - om inainte de toate

            Vestea ca decanul FSEGA din Cluj, domnul profesor Dumitru Matis, ar fi incercat sa se sinucida, a circulat foarte repde si din pacate a spart oarecum monotonia ziarelor (on-line) de sambata. Din pacate intreaga presa s-a repezit sa caute tot felul de motive care ar sta la baza acestei incercari de suicid, fara sa tina totusi seama ca inainte de toate si Dumitru Matis este un om ca oricare altul si ca in ciuda permenentei sale bunedispozitii si cordialitate se poate sa aiba probleme. 

           Trebuie avut in vedere si faptul ca in ultimii 25 ani profesorul Dumitru Matis s-a confundat practic cu Facultatea de Stiinte Economice din Cluj sau invers, dedicandu-si in totalitate timpul sau pentru Facultate si pentru stundenti, fiind unul din profesorii care in ultimii 25 ani a fost cel mai apropiat si deschis la toate problemele studentilor, reusind astfel si impreuna cu intreg colectivul de cadre didactice de la FSEGA sa creeze o adevarata Facultate recunoscuta atat in tara cat si peste hotare. 

           Dupa toate lucrurile bune facute de profesorul Dumitru Matis, ar fi mare pacat ca acum cand are probleme, toata lumea sa intre cu "cizmele" in viata lui.

           Multa sanatate domnule profesor Matis. 

3 comentarii:

 1. Il cunosc pe domnul profesor Dumitru Matis... A fost un student de exceptie (sef de promotie 1975) si un dascal dedicat scolii romanesti de contabilitate...Personal ii doresc multa sanatate si familiei puterea de trece peste acest nefericit eveniment ...

  RăspundețiȘtergere
 2. Despre credinta si dragoste nu ma pronunt, dar cand te prinde lumea ca furi si tu incerci sa te sinucizi, ca iti miroase a puscarie, asta numai onestitate nu este...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cand am scris acest articol ma refeream strict la faptul ca atunci cand cineva are probleme (nu am stat si nici nu voi analiza de ce si cum) toata lumea sare sa-i mai dea sa nu se mai ridice, toata presa a fost pe el si acest lucru nu este normal, dupa parerea mea. In activitatea lui didactica acest om a avut o atitudine ireprosabila, fiind unul din cei mai iubiti dascali din ISE-ul clujean in ultimii 25 ani. In restul activitatii didactice eu nu cunosc activitatea dansului si nu ma pronunt pentru alte situatii. Personal mi-a fost dascal si ii datorez si dabsului faptul ca azi am o meserie pe care o practic cu mandrie. Oricum ma bucur ca s-a facut bine si s-a reintors la catedra si la carma Facultatii de Stiinte Economice din Clul pt ca era nevoie de un om ca dansul.

   Ștergere